Ingrediënten 

  • Enkele gekookte aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • takje tijm
  • enkele laurierblaadjes
  • 1 el paprikapoeder
  • 3 el cayennepeper
  • 2 el witte azijn
  • 2 el suiker
  • 400 gr gepelde tomaten in stukjes
  • olijfolie
  • peper en fleur de sel

Bereiding

 

Verwarm de oven voor op 200°c.

Snij de gekookte aardappelen in de helft. Leg ze in een ovenschaal en kruid met peper en fleur de sel.

Verdeel de look, tijm en laurier over de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. De aardappelen gaan in een oven van 200°c tot ze goudbruin zijn.

Snij de ui en laat samen met de look aanstoven in een pan met olijfolie. Voeg er paprika-en cayennepoeder aan toe en laat mee stoven. Blus met de azijn en suiker, kruid met een snuifje zout. Roer regelmatig om.

Doe er de gepelde tomaten bij en laat alles garen. Mix tenslotte de saus met een staafmixer en serveer over de aardappelen.

 

Smakelijk eten !

Nog vragen ?…contacteer ons.