Ingrediënten (4 personen)

  • 400gr rijst (bomba of lange korrel)
  • 1gr saffraan
  • 4 teentjes knoflook
  • 400gr kip
  • 4 gepelde tomaten
  • 1 liter kipbouillon
  • 320gr mosselen
  • 160gr venusschelp
  • 200gr inktvisring
  • 8 kleine kippenboutjes
  • 1 rode paprika
  • 80gr fijngesneden peterselie
  • 80gr erwten
  • 4 gamba’s (16/20)
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • kippenkruiden

Bereiding

 

Bak de Gamba’s in olijfolie en neem terug uit de pan.

Bak nu de kip en kippenboutjes (bestrooi met kippenkruiden) en neem terug uit de pan.

Snij de paprika, tomaten en knoflook en laat ze sudderen in de pan.

Voeg de saffraan en peterselie toe

Voeg nu de rijst toe en overgiet deze met de kippenbouillon, laat nu 10 minuten goed doorkoken.

Voeg de mosselen, venusschelp en inktvis toe en laat 10 minuten koken op een zacht vuur.

Als rijst gaar is voegen we de kip, kipboutjes en erwten toe, meng alles goed onder elkaar.

Afwerken met gamba’s en in partjes gesneden citroen.

 

 

Smakelijk eten !

Nog vragen ?…contacteer ons.